Een mooier en goedkoper alternatief

Zienlaan-schetsontwerp-1_3D View_cropped

De afgelopen tijd is er nogal wat commotie geweest rond het voornemen van de gemeente om tijdelijke woningen te plaatsen op een plantsoen aan de Benesserlaan in Uitgeest. Al 500 bewoners hebben zich inmiddels uitgesproken tegen dit plan. 

Wij zijn niet alleen tegen, maar willen ook graag meedenken met de gemeente voor een alternatief plan. Hier vindt u de toelichting.

Fictieve participatieavond

Op maandag 14 september was er een informatieavond via Zoom voor belangstellenden. Eerst aangekondigd als een participatie, daarna informatie maar in de praktijk een mededeling sessie.

Al binnen de eerste minuut joeg de gemeente de deelnemers tegen zich in het harnas door te vertellen dat het allemaal al lang besloten was en het alleen over de inhoud zou gaan. 

Fietsen voor gevorderden

Omdat we niet alleen tegen zijn maar ook willen meedenken, heeft het Buurschap een  alternatief plan door een architect laten uitwerken. Want de gemeente laat een enorme kans liggen. 

Tijdens de fietstocht van de heren Rodenburg en Zwarthoed hebben zij een parel in Uitgeest gemist en zich alleen gericht op het grasveld achter het tandartspraktijkhuis.

Ons alternatieve plan heeft alleen maar voordelen

  • Het bestemmingsplan hoeft daar ook niet gewijzigd te worden.
  • De grond is eigendom van de gemeente
  • Het is dicht bij het station (voorkeur uit het onderzoek van de JJR)!
  • Geen omwonenden die tegen dit plan zullen zijn.
  • Parkeergelegenheid ten over.
  • Er kunnen op die plek meer woningen gerealiseerd worden en dat moet iedereen erg aanspreken! 
  • De mooiste locatie van Uitgeest, met een prachtig uitzicht op de Kuil en geschikt voor meer jongeren uit Uitgeest. Wie kan daar op tegen zijn?
  • Goedkoper te realiseren dan aan de Benesserlaan. De huur kan € 94,- per maand goedkoper worden. Dat is met name voor jongeren heel erg belangrijk!
  • Sport en vertier op een steenworp afstand.
  • Er gaat geen groen weg!

Onze architect heeft dit alternatief uitgewerkt. Aan de Zienlaan is een complex van 30 (of meer) tijdelijke woningen eenvoudig realiseerbaar. 

De tekeningen van Barli zijn klaar. De gesprekken zijn gevoerd. Het blijven tijdelijke woningen. De woningbouwcorporatie blijft hetzelfde. De leverancier verandert niet, alleen de locatie is anders en veel makkelijker te realiseren.

Locatie Zienlaan

Een impressie van de te realiseren woningen:

Zienlaan-schetsontwerp-1_Plattegrond

Als gemeentebestuur, de politiek en de Jeugd en Jongerenraad van Uitgeest bega je flinke vergissing als je niet voor deze locatie gaat en deze parel in Uitgeest links laat liggen. Stel dat de proef van de heer Brouwer slaagt en het een succes wordt, dan is dit plan eenvoudig uit te breiden met meer woningen.  Luister naar de kiezers en luister naar de 500 inwoners van Uitgeest die zich uitgesproken hebben tegen het bouwen aan de Benesserlaan.

Reageren? 

Graag zelfs. Wij staan ervoor open.

Mail ons op groen@buurschapbenesser.nl

Like én volg ons op Facebook & Instagram;

Facebookmail
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *