Containerwoningen – deel 1

Plantsoen_grasveld_Benesserkant_status-17052020

De gemeente gaat op het terrein bij ons plantsoen 27 containerwoningen bouwen.

In eerste instantie bedoeld voor jongeren uit Uitgeest. Maar dat is niet zo. Een appartementengebouw, wat de bedoeling was, is qua exploitatie te duur voor jongerenhuisvesting. Daarom is er nu gekozen voor goedkope, houten, containerwoningen of eerder gebruikte, gerenoveerde, containers. 

Net als in Castricum en Akersloot zullen deze containers bestemd worden voor mensen met een urgente woonvraag, zoals starters, mensen die net gescheiden zijn, jongeren uit de regio, begeleid wonen, arbeidsmigranten en statushouders. Zij mogen daar maximaal 5 jaar wonen. De verwachting van de gemeente is dat zij in de tussentijd een zelfstandig een woning gevonden hebben. 

Op grond van onderlinge afspraken tussen de gemeenten in de regio mag Uitgeest zo’n 4% van deze woningen toewijzen aan Uitgeester jongeren. Bij zevenentwintig woningen gaat het dan om amper één Uitgeester! 

Uitgeest heeft in vergelijking met de omliggende gemeenten heel erg weinig groen. Door het volbouwen van het terrein met het grasveld, gaat er weer een flink stuk verloren. De Werkgroep Groen Benesser (bewoners rondom het plantsoen), heeft verschillende betere locaties, waar geen groen verloren gaat, in Uitgeest voorgesteld. Daar wordt niet eens op gereageerd. Het lijkt er op dat het besluit al is genomen. 

Met Kennemer Wonen is een intentieovereenkomst gesloten. Er wordt vermeld dat de bewoners erbij betrokken moeten worden. Maar dan gaat het om de uitstraling en de inrichting van de grond. Niet of wij dat eigenlijk allemaal wel willen voor die ene Uitgeester. 

Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, wil je meer weten of wil je meedoen?

  • Kijk op onze contact pagina voor de mogelijkheden
  • Laat je naam en bericht achter onder deze pagina
  • Volg ons nu ook op Social Media
  • Deel dit bericht met de knoppen hieronder!
Facebookmail
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *