Containerwoningen – deel 3

Benesser-grasveld_sport-activiteiten_20200622

Onze website is live! Al onze nieuwsbrieven, verzamelde foto’s, documenten en andere zaken staan hier publiekelijk beschikbaar.

Hoever staan we nu?

Het WOB-verzoek van vorige maand heeft nog géén concreet resultaat opgeleverd. Wel is er een paar keer contact geweest met ambtenaren van de BUCH. De juridisch adviseur van de BUCH zet dit op de agenda voor 1 Augustus. Daarna (of mogelijk eerder) volgen de eerste stukken.

Politiek in Uitgeest

De werkgroep heeft voor de politieke partijen van Uitgeest een presentatie gemaakt, met een uitgebreide toelichting over mogelijke alternatieve locaties. Deze presentatie is naar alle gemeenteraadsleden van Uitgeest gegaan én de twee betrokken wethouders. De presentatie is hier op onze website terug te vinden.

Wij hebben de partijen gevraagd om met ons van gedachten te wisselen en de documenten op voorhand gedeeld. Want wij als bewoners verwachten veel meer inzet én meer samenspraak dan nu getoond is.

Onderdelen van presentatie zijn alternatieve locaties en argumenten tegen ‘onbenut’ grasveld

Afgelopen maandag hebben wij een eerste gesprek gehad met twee vertegenwoordigers van de PU. Dit kwam positief op ons over. Enkele van onze voorgestelde locaties heeft hen verrast.

Buurtbijeenkomst

De bijeenkomst op het grasveld is niet doorgegaan. Een aantal mensen die toevallig langs kwamen hebben met elkaar gesproken. Wellicht lukt het om vóór de bijeenkomst met de gemeente en Kennemer Wonen dit wel te organiseren. Wij gaan ervan uit dat het vlak na de zomer zal plaatsvinden.

Help ons

Wij zijn van mening dat we het groen moeten behouden. Uitgeest staat al bijna onderaan in de groenindex van Nederland. Help mee om dit kenbaar te maken door:

  • Ons te liken én volgen op Facebook & Instagram;
  • Dit bericht (en website) massaal te delen: mondeling of digitaal;
  • Digitaal je handtekening te zetten op de petititie;
  • Je ideeën, alternatieve locaties & foto’s en te blijven delen.

In de volgende update volgt meer.

Facebookmail
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *